Norgesmester Ole er tilbake med selve finalen i sin kaffereise så langt, her får du mange nyttige bryggetips og info fra Norgesmesterskapet. Moralen i historien til Ole er som han selv sier: “Du trenger ikke ha årelang erfaring for å kunne lage veldig god kaffe! Du kommer langt med interesse, gode råvarer og riktig utstyr. ” Vi kunne ikke sagt det bedre selv. Stå på Ole og alle andre som brygger kaffe hjemme på kjøkkenbenken. Husk at god kaffe gjør livet litt bedre, hver dag!
Mørkbrent kaffe er populært. Det er også lysbrent kaffe. Mørke og lyse kaffer er ganske forskjellige fra hverandre når det gjelder deres fysiske og kjemiske egenskaper. Selv med en konsistent Baratza-kvern, må du gjøre justeringer basert på hvilken brenningsgrad du kverner. Her lærer du litt mer om dette.
Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en.