Norsk eneimportør av Hario, Chemex og Baratza.
Handlevogn 0

God kaffe på kontoret er best

Mange av KAFFAbutikks kunder er såkalte «kontorkunder». Det vil si at mange små og store kontorer har oppdaget at god kaffe er best, også i arbeidshverdagen. Vi ser ingen grunn til å drikke kjip kaffe på jobb. (Vi gjør det i alle fall ikke!) KAFFAbutikk er KAFFA sitt utstillingsvindu i byen. Vi jobber både med kaffen og kaffetilberedningen. Mens KAFFA leter, finner, kjøper og brenner noen av verdens fineste og beste råkaffer, så jobber KAFFAbutikk blant annet med hvordan man best kan tilberede den ferskbrente råvaren.

Om oss

Vi er til for både de profesjonelle kaffebarene, privatkunden og ikke minst kontorkunden. En bedrift som ønsker KAFFA sin kaffe blir ekspedert av KAFFAbutikk. Vi kommer gjerne på besøk til deres kontorer og ser oss rundt, tester det kaffeutstyret dere har i dag, smaker kaffe sammen med dere og snakker med dere om hva som fungerer og hva som kan bli bedre.

Vi har god og bred erfaring med kontorer av ulike størrelser. Det er ikke èn bestemt løsning som passer best for alle. Det prøver vi å legge til rette for når vi skal møte våre kunder. 

For noen fungerer det bra med helautomatiske maskiner der man kan trykke på en knapp og få en kopp kaffe eller en melkebasert espressodrikk. For andre fungerer det bedre med en god kvern og en god svart-kaffeløsning. I alle tilfeller kan vi være totalleverandør av både utstyr og kaffe, eller bare en av delene. Det ene utelukker ikke det andre. Vi rykker  gjerne ut for å finjustere parametere på kontormaskinen slik at kaffen oppnår en best mulig representasjon.

Vi er ikke bundet til bestemte maskinleverandører eller løsninger. Vi har først og fremst svært høy kvalitet på råvaren – kaffe av en annen verden. Denne råvaren står seg gjennom ulike bryggemetoder.

En god kopp kaffe avhenger først og fremst av råvarens kvalitet. Deretter av ferskhet,nykvernet, rent og vedlikeholdt tilberedningsutstyr. KAFFAbutikks kompetanse ligger i hvordan råvaren best kan tilberedes utfra de rådende forutsetningene.

Sesong

Kaffe er en råvare som er sesongbasert. På KAFFA sier vi også at god kaffe er best!

Menyen vil til en hver tid variere ut fra sesonger i de ulike produsentlandene og verdensdelene. KAFFA har gjennom tidene brukt uhorvelig mye tid og ressurser på å lete - og finne det vi mener er den beste kaffen med den høyeste kvaliteten fra de dyktigste kaffebondene i de mest interessante delene av et land, en region eller distrikt. 

Kaffe smaker av sin planteart, sitt mikroklima og prosesseringsmetode. Den smaker også av sin brenneprofil og i siste ledd: kverning og tilberedning. 

Kaffen fra KAFFA er handlet direkte. Relasjonsbyggingen med bøndene er viktig, om ikke det viktigste leddet i råvarehandelen. KAFFA besøker hvert år de gårdene vi handler fra. Noen får besøk flere ganger i året. I starten av en sesong, i midten av en sesong. I mellom sesonger. Her blir kaffen smakt blindt og vurdert. 

Så fortsetter relasjonene og handelen når vi har kommet hjem, prøver blir sendt til Norge, de blir prøvebrent av våre dyktige brennere Rune og Bjørnar på KAFFA på Ryen i Oslo. Så blir de atter smakt blindt, vurdert, funnet verdig eller ikke og til sist kjøpt. Den blir shippet ferskest mulig til oss fra produksjonslandet.

Så skjer produksjonen her i Oslo. Kaffen brennes på bestilling. Ferskest mulig til kunden. Kjappest mulig levering.

Pris

For våre bedriftskunder kan vi tilby svært fordelaktige priser.

  • Pris per kilo gjenspeiler hele kjeden av hendelser. Noe av det vi er mest stolt av er at vi vet at bonden får betalt for sitt harde arbeid. Men ikke bare bonden alene. For at vi skal oppnå den kvaliteten vi kan tilby markedet, er vi avhengig av at plukkerne, altså sesongarbeidere på gårdene også får betalt for å plukke nøyaktig. Kun de modne bærene. Dette er et kostbart og møysommelig arbeid. Alt dette, og mere, må vi forsikre oss om. Derfor er det at vi (KAFFA) er så mye der ute i verden, hvor kaffen vokser. For å påse at kvaliteten opprettholdes i alle ledd.

  • Pris per kilo gjenspeiler også at KAFFAbutikk står på alerten, uten ekstra kostnader. Vi holder dialog med kundene våre om hva som er i sesong, vi rykker ut om det er noe utfordringer med utstyret, vi kommer gjerne og holder smakinger og vi inviterer gladelig til kurs og smakinger hos oss.
  • Pris per kilo gjenspeiler også at kundene våre får kaffen pakket slik de ønsker det. Kundene våre kan velge 250 gram, kilos poser, 3 kgs poser, kostnadsfritt. Har kundene våre i tillegg behov for å få kaffen kvernet, så gjør vi det. Kostnadsfritt.

  • Pris per kilo gjenspeiler at kaffen er fersk. Kaffen brennes på bestilling. På etiketten finner du informasjon om Land, distrikt, planteart, brennedato og brent av (Rune eller Bjørnar). Vi søker å være transparente og sporbare så langt vi kan.

  • Levering kan gjøres på følgende måter: budbil internt i Oslo (faktureres), sendes pr. post eller kunden kan plukke opp varene hos KAFFA på Ryen, dersom det er mest hensiktsmessig.

Dersom du vil bli kontorkunde av KAFFAbutikk eller har ytterligere spørsmål, kontakt butikk@kaffa.no, eller ring 22 44 35 36.