Gratis frakt over 799,-
Handlevogn 0

Kaffeskolen — lære om kaffe

Det aller beste verktøyet for god kaffe

brygging enkel guide introduksjon kaffe kaffekurs kaffesmaking lære om kaffe smak

Det aller beste verktøyet for god kaffe

Målet med å lage god kaffe er selvfølgelig å nyte en velsmakende drikke. Det er mange tilgjengelige verktøy for å nå dette målet, men det mest verdifulle verktøyet som finnes er det du hadde fra før - din smakssans. Smakssansen din (eller ganen) kan gjøre mye mer enn bare å nyte sluttresultatet - det kan hjelpe deg til å komme dit raskere. Her er noen tips om hvordan du best kan bruke ganen din til å brygge bedre kaffe mer effektivt.

Les mer →


Ratio eller blandingsforhold, en praktisk tilnærming

brygge bryggevekt brygging Felicita Hario kaffebrygging kaffekurs kurs lære om kaffe oppskrift Ratio

Ratio eller blandingsforhold, en praktisk tilnærming

Det enkleste er ofte det beste, eller i hvert fall det enkleste, så la oss begynne der. I denne artikkelen forsøker vi å gjøre god kaffe enkelt, enkelt men godt. Her er fokus praktiske tilnærminger til god kaffe, litt hvorfor og mye hvordan. Når du har god kaffe, godt kvernet, er forholdet mellom kaffe og vann det viktigste. Det skriver vi litt om her.

Les mer →


Hvordan brygge kaffe til et selskap

brygge bryggemetoder enkel guide jul julekaffe kaffe kaffeselskap kvern lære om kaffe selskap

Hvordan brygge kaffe til et selskap

Hvis du er vert i ditt eget hjem, og ønsker å gi gjestene dine en god kaffeopplevelse, kan det være en utfordring - du bytter fra din vanlige enkle oppskrift til brygging for mange mennesker på en gang! En automatisk kaffetrakter er god å ha, og manuell brygging er en fin måte å gi en mer personlig kaffeopplevelse til dine gjester. I begge tilfeller er det nyttig å huske på noen tips og triks for å få mest mulig ut av kaffen og kaffekvernen når du koffeinerer gjester med høy kvalitet og stil denne høytiden.

Les mer →


Å smake på kaffe, en introduksjon

brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak

Å smake på kaffe, en introduksjon

Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.

Les mer →


Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

innstilling kaffe kaffekvern kurs kvern kverningsgrad lys brent lære om kaffe mørkbrent rens rensemiddel vedlikehold

Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

Mørkbrent kaffe er populært. Det er også  lysbrent kaffe. Mørke og lyse kaffer er ganske forskjellige fra hverandre når det gjelder deres fysiske og kjemiske egenskaper. Selv med en konsistent Baratza-kvern, må du gjøre justeringer basert på hvilken brenningsgrad du kverner. Her lærer du litt mer om dette. 

Les mer →