Kaffeskolen — brygge
Oppskrift for å brygge kaffe på Chemex
brygge bryggemetoder brygging Chemex håndbrygg kaffebrygging oppskrift
Mange opplever å få en ny håndbrygger i gave eller ønsker innspill eller tips til hvordan de kan brygge enda bedre kaffe hjemme. I denne serien tar vi for oss de beste bryggemetodene med konkrete oppskrifter du kan prøve. Og som vanlig vil vi presisere at dette ikke er fasiten. Den beste smaken er det du synes smaker best!(Men med litt trening og et åpent sinn kan dette forandre seg, kaffe er en verden av smaker) Chemex Chemex – selve ikonet for kaffebrygging på 60-tallet. Godt, amerikansk brukshåndverk. En flaske, ett filter. Enkelt. Chemex kolben står utstilt på Museum of Modern Arts i...
Oppskrift for å brygge kaffe på Hario V60
brygge bryggemetoder brygging enkel guide håndbrygg Hario Hario v60 kaffebrygging lære om kaffe oppskrift
Mange opplever å få en ny håndbrygger i gave eller ønsker innspill eller tips til hvordan de kan brygge enda bedre kaffe hjemme. I denne serien tar vi for oss de beste bryggemetodene med konkrete oppskrifter du kan prøve. Og som vanlig vil vi presisere at dette ikke er fasiten. Den beste smaken er det du synes smaker best!(Men med litt trening og et åpent sinn kan dette forandre seg, kaffe er en verden av smaker) Hario V60 Håndbrygget kaffe har blitt en favoritt for mange og er en enkel måte å brygge kaffe til én eller to kopper. Grunnen til...
Ratio eller blandingsforhold, en praktisk tilnærming
brygge bryggevekt brygging Felicita Hario kaffebrygging kaffekurs kurs lære om kaffe oppskrift Ratio
Det enkleste er ofte det beste, eller i hvert fall det enkleste, så la oss begynne der. I denne artikkelen forsøker vi å gjøre god kaffe enkelt, enkelt men godt. Her er fokus praktiske tilnærminger til god kaffe, litt hvorfor og mye hvordan. Når du har god kaffe, godt kvernet, er forholdet mellom kaffe og vann det viktigste. Det skriver vi litt om her.
Hvordan brygge kaffe til et selskap
brygge bryggemetoder enkel guide jul julekaffe kaffe kaffeselskap kvern lære om kaffe selskap
Å smake på kaffe, en introduksjon
brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak
Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.