Norsk eneimportør av Hario, Chemex og Baratza.
Handlevogn 0

Cacao Hunters, mer enn bare sjokolade

Cacao hunters Logo

Colombia har noen av de fineste og mest spennende artene av kakaotrær, men mange av disse har aldri vært utforsket som råstoff for sjokolade. De gir litt mer smak og mindre volum, noe man absolutt ikke er ute etter i tradisjonell kakaoindustri. 96% av all kakao som produseres i Colombia har gått til innenlands bruk i low-end markedet. Det meste av kakaoproduksjonen har dessuten skjedd i fattige deler av landet med dårlig infrastruktur. Prisene har derfor vært veldig lave og interessen for kakao minimal. Nå har imidlertid vinden snudd helt og kakao med nye spennende smaker er etterspurt over hele verden. Vår mann i Colombia, Carlos, er en viktig brikke i denne prosessen. Han har i flere år jaktet nye smaker i nye områder over store deler av Colombia. Han har også fått en rekke priser og utmerkelser for sine smakfulle sjokolader og sitt arbeid.

Colombia har lenge vært ett sort hull på sjokoladekartet til tross for at landet ligger mellom en rekke kjente kakaodestinasjoner som Equador, Peru og Venezuela. Dette skyldes i stor grad borgerkrigen og den lukrative koka-produksjonen som blomstret i ly av borgerkrigen.

Historien begynner allerede for mange tusen år siden når urinnvånerne i Sør-Amerika begynte å spise de næringsrike kakaobønnene som vokste vilt. Det ble en viktig del av kostholdet og man begynte og kultiverer kakaotrær over store deler av kontinentet helt opp til Mexico. Når europeerne inntok området ble en del av urinnvånerne fortrengt fra sine tradisjonelle områder langs kysten mot Karibia. De tok med seg kakaotrærne til andre deler av verden og introduserte sjokolade i Europa og verden.  

På Cacao Hunters har vi akseptert utfordringen med å finne, bevare og fremme produksjon av varianter av regional kakao, ekte naturskatter og vårt land for å bringe verdier tilbake til bøndene. Våre kakaojegere besøker kontinuerlig utilgjengelige områder i Colombia på jakt etter innfødte kakao trær. Etter nøye evaluering blir varianter bevart i genetiske samlinger. Hvert utvalg er grundig testet for gjæring og tørking for å bestemme etterhøstingsforholdene som er ideelle for å utvikle smaker og aromaer som er unike for hver kilde.

Cacao Hunters. Our Treasure. Your Curiosity.