Gratis frakt over 799,-
Handlevogn 0

Kaffeskolen — lære

Hvordan bli Norgesmester i kaffe

Brewers Cup brygging Hario Hario v60 innstilling kaffebrygging Kaffekunst kaffekurs lære Norgesmester oppskrift

Hvordan bli Norgesmester i kaffe

Norgesmester Ole er tilbake med selve finalen i sin kaffereise så langt, her får du mange nyttige bryggetips og info fra Norgesmesterskapet. Moralen i historien til Ole er som han selv sier: “Du trenger ikke ha årelang erfaring for å kunne lage veldig god kaffe! Du kommer langt med interesse, gode råvarer og riktig utstyr. ” Vi kunne ikke sagt det bedre selv. Stå på Ole og alle andre som brygger kaffe hjemme på kjøkkenbenken. Husk at god kaffe gjør livet litt bedre, hver dag!

Les mer →


Å smake på kaffe, en introduksjon

brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak

Å smake på kaffe, en introduksjon

Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.

Les mer →


Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

brygge ekstraksjon innstilling introduksjon kaffe kaffekurs kaffekvern kurs kverningsgrad lære lære om kaffe

Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

 

Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en. 

Les mer →