Kaffeskolen — ekstraksjon
En enkel guide til bedre kaffe hjemme
bryggevekt brygging ekstraksjon enkel guide kaffe kaffekunnskap kaffekvern konsentrasjon kvern oppskrift
Å smake på kaffe, en introduksjon
brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak
Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.
Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics
brygge ekstraksjon innstilling introduksjon kaffe kaffekurs kaffekvern kurs kverningsgrad lære lære om kaffe
Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en.