Norsk eneimportør av Hario, Chemex og Baratza.
Handlevogn 0

Kaffe informasjon — lære om kaffe

Å smake på kaffe, en introduksjon

brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak

Å smake på kaffe, en introduksjon

Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.

Les mer →


Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

innstilling kaffe kaffekvern kurs kvern kverningsgrad lys brent lære om kaffe mørkbrent rens rensemiddel vedlikehold

Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

Mørkbrent kaffe er populært. Det er også  lysbrent kaffe. Mørke og lyse kaffer er ganske forskjellige fra hverandre når det gjelder deres fysiske og kjemiske egenskaper. Selv med en konsistent Baratza-kvern, må du gjøre justeringer basert på hvilken brenningsgrad du kverner. Her lærer du litt mer om dette. 

Les mer →


Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

brygge ekstraksjon innstilling introduksjon kaffe kaffekurs kaffekvern kurs kverningsgrad lære lære om kaffe

Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

 

Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en. 

Les mer →