Norsk eneimportør av Hario, Chemex og Baratza.
Handlevogn 0

Kaffe informasjon — kaffekvern

Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

innstilling kaffe kaffekvern kurs kvern kverningsgrad lys brent lære om kaffe mørkbrent rens rensemiddel vedlikehold

Lysbrent eller mørkbrent kaffe?

Mørkbrent kaffe er populært. Det er også  lysbrent kaffe. Mørke og lyse kaffer er ganske forskjellige fra hverandre når det gjelder deres fysiske og kjemiske egenskaper. Selv med en konsistent Baratza-kvern, må du gjøre justeringer basert på hvilken brenningsgrad du kverner. Her lærer du litt mer om dette. 

Les mer →


Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

brygge ekstraksjon innstilling introduksjon kaffe kaffekurs kaffekvern kurs kverningsgrad lære lære om kaffe

Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

 

Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en. 

Les mer →


Hvordan rense kvernen

kaffe kaffekvern mørkbrent rens rensemiddel vedlikehold

Hvordan rense kvernen

Regelmessig rengjøring vil forbedre en kvernes ytelse og øke dens levetid. Heldigvis er det ganske enkelt! Mørkere kaffe har en tendens til å ha mye mer overflateolje, noe som betyr at en kvern vil bli skitnere raskere enn den ville gjort hvis du kverner lys brent kaffe. Kaffen smaker bedre og kvernen varer lenger når du tar godt vare på den.

Les mer →