Gratis frakt over 1000,-
Handlevogn 0

Kaffe informasjon — ekstraksjon

En enkel guide til bedre kaffe hjemme

bryggevekt brygging ekstraksjon kaffe kaffekunnskap kaffekvern konsentrasjon kvern oppskrift

En enkel guide til bedre kaffe hjemme

La oss oppklare litt av mysteriet rundt hvorfor kaffe smaker godt noen ganger, og slett ikke så bra andre ganger. Litt grunnleggende teori om viktige faktorer og en enkel øvelse du kan gjøre hjemme. Den gjør deg i stand til å brygge god kaffe hjemme, for alltid.

Les mer →


Å smake på kaffe, en introduksjon

brygge ekstraksjon introduksjon kaffesmaking kurs lære lære om kaffe smak

Å smake på kaffe, en introduksjon

Smaksbeskrivelser brukes til å forklare hvordan en kaffe vil smake sammenlignet med en annen, men skal ikke kaffe bare smake som kaffe? Hver person vil smake på ting litt annerledes, og det er helt greit å ikke legge merke til “kaprifol” når man drikker en kopp kaffe. Uansett hvor lite trent din gane er, har du fremdeles ditt eget unike inntrykk av kaffen du smaker hvis du vil. Din opplevelse er like - om ikke mer - verdifull! Uansett hvor denne reisen tar deg er det en deilig opplevelse.

Les mer →


Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

brygge ekstraksjon innstilling introduksjon kaffe kaffekurs kaffekvern kurs kverningsgrad lære lære om kaffe

Kverningsgrad og ekstraksjon: The basics

 

Her kan du lære det nødvendigste om innstilling av din kvern, eller ekstraksjon av kaffe om du vil. Ekstraksjon er prosessen der vann trekker løselige materialer ut av kaffepartikler, og kan bety forskjellen mellom en god kopp kaffe og en helt forferdelig en. 

Les mer →